Spørgsmål og svar om projektet og dig

Hvor mange grundejere skal tilslutte sig projektet med en fuldmagt for at det kan blive til noget?

Ud af de 115 grunde skal vi helst have 110 fuldmagter, for at kommunen og forsyningen kan se det som en dækkende løsning for området.

Hvad sker der, hvis projektet ikke kan blive til noget?

Hvis et frivilligt projekt ikke får tilslutning nok, må vi afvente kommunens pålæg til området i en ny spildevandsplan 2026 – 2029. Kommunen har pålagt forsyningen at standse overløb til søen inden 2027, så der vil komme en løsning. Det bliver så uden finansiering fra Gribskov Forsyning, og derfor søger vi den frivillige ordning inden et pålæg, hvor vi selv skal skaffe pengene.

Vores bekymring går på, at vi på vores grund har meget højt grundvandsspejl. Når vi graver hul på grunden står grundvandet ca 30-40 cm under terræn – vi kan altså ikke forvente at der kan laves faskine på vores grund. Er der forslag til andre løsninger for vores vej?

Hvis grundvandet står for højt på jeres grund, og det dermed vurderes at der ikke kan nedsives regnvand på grunden, er der to muligheder:

1: Jeres regnvand bliver nedsivet i et vejnedsivningsanlæg som etableres – og betales – af Gribskov Forsyning A/S. For jer betyder det konkret, at der skal sættes en skelbrønd i skel, hvortil I skal lede jeres regnvand. Hvad der sker med regnvandet efter skelbrønden er Gribskov Forsyning A/S’ ansvar. Jeres grund vil dermed være separeret, hvilket bliver noteret i spildevandsplanen. Separationen på jeres grund vil indgå under projektgruppen og dermed vil I få økonomisk støtte hertil af fællespuljen.  

 2: Hvis der ikke kan etableres et vejnedsivningsanlæg el.lign. i nærheden af jeres bolig, vil jeres bolig forblive fælleskloakeret. Det betyder i praksis, at der ikke sker nogen ændringer for jeres ejendom – hverken fysisk, økonomisk eller i spildevandsplanen.

 Hvad sker der med vores ejendom, hvis vi først melder os til fællesprojektet, men der ikke bliver penge nok i puljen til at lave en fælles løsning til vores regnvand. Kan vi så fortsætte med at aflede regnvand til kloakken?

Hvis I melder jer til projektet, og det vurderes at netop jeres grund ikke kan nedsive – hverken på egen grund eller i et vejnedsivningsanlæg – vil I udgå af projektet, og forblive fælleskloakeret. Det betyder i praksis, at I ikke skal foretage jer noget.

Hvis vores ejendom må skifte tilbage til fælleskloakering, skal der så betales tilslutningsbidrag for regnvand igen – og vil dette beløb betales af puljen eller skal vi som grundejere betale det selv?

Nej, der er ingen yderligere betaling fra jer. Der er igen to muligheder:

1: Hvis I kan nedsive og være med i projektet, udbetales tilslutningsbidraget til projektgruppen og I udtræder fra kloakforsyning ift. afledning af regnvand.

2: Hvis I ikke kan være med, forbliver jeres status i spildevandsplanen uændret som fælleskloakeret, og der vil i praksis ikke være nogen ændringer for jer – heller ikke økonomisk.

Når I skriver under på fuldmagten, accepterer I blot, at projektgruppen må undersøge og arbejde for, at I kan blive meldt ud af fælleskloakering, men hvis det er praktisk umuligt, bliver I ikke meldt ud og jeres status vil dermed være uændret.

Hvis vi vælger at sige nej tak til aftalen, kan min ejendom så bevares fælleskloakeret og dermed opretholde afledning af regnvand til kloakken?

Hvis I vælger at sige nej tak til aftalen, kan I risikere at Gribskov Kommune vil give jer et påbud om at separatkloakere jeres grund. Når der gives påbud om separatkloakering, tilbagebetales der ikke tilslutningsbidrag, og I vil ikke være en del af projektgruppen og fællespuljen. Det betyder, at I vil afholde udgiften til separeringen på egen grund 100% selv, uden tilskud fra Gribskov Forsyning A/S. Det er dermed fordelagtigt at være en del af projektgruppen nu, så I kan blive en del af fællespuljen.

Vores hus har fladt tag med direkte afløb til kloak. Kan dette afløb ændres til faskine eller fælles anlæg?

Hvis du tilmelder dig projektet og fællespuljen med fuldmagten, vil muligheden blive undersøgt uden udgift for dig. Hvis en løsning viser sig for vanskelig eller for dyr, vil du udtræde af fuldmagten og bevare status quo.

Vi har allerede afløb af regnvand til en faskine, som er defekt. Kan vi deltage i projektet med tilskud fra puljen?

 Hvis I giver fuldmagt, og hvis en udbedring kan ske inden for fællespuljens budget, kan udbedringen dækkes af fællespuljen. Hvis udbedringen overskrider budgettet, kan der være en delvis egenbetaling. Men uden jeres tilslutning, skal I jo bare betale hele udbedringen selv.